16 октомври 2017 (понеделник), 10.30, Централен военен клуб, София, зала „Концертна“

Уважаеми дами и господа,

На 1 март 2017 г. председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер представи Бяла книга за бъдещето на Европа. След нея бяха публикувани поредица от документи за размисъл.

Растящата нестабилност в съседните на Европа региони и в света, както и новите заплахи, произтичащи от икономически, екологични и технологични фактори, дават на сигурността и отбраната по-важна роля в бъдещето на европейския проект. Документът за размисъл относно бъдещето на европейската отбрана очертава предизвикателствата и посочва три възможни сценария.

На 5 юни 2017 г. се проведе дискусията „ЕВРОПА ОТНОВО НА ПЪТ“, с която важният обществен разговор за бъдещето на ЕС стартира и в България. Събитието постигна целта си – 10 години след пълноправното членство – проевропейски сили и личности у нас да потърсят консенсус по приоритетите, които България да отстоява като председател на най-престижния Съюз в света..

Следващият важен етап в обществения разговор е сигурността и ролята на страната ни в този дебат.

Имаме удоволствието да Ви поканим на инициираната от президента на ПЕС Сергей Станишев и организирана от Академията за леви европейски политики, Атлантическия клуб в България, Института за дясна политика, ПанЕвропа България, Сдружението „Българска отбранителна индустрия“, Фондация „Фридрих Еберт“ – бюро България, Софийския форум за сигурност, Центъра за изследване на отбраната и сигурността и Центъра за изледване на политиките в отбраната

Дискусия „ЗАЕДНО В СИГУРНОСТТА. РОЛЯТА НА БЪЛГАРИЯ В ОБЩАТА ЕВРОПЕЙСКА ОТБРАНА“,

която ще се проведе на 16 октомври 2017 г. от 10.30 часа във Военен клуб, зала „Концертна“, София, бул. „Цар Освободител“ 7 .

В нея ще вземат участие президентът на Република България, министър-председателят, заместник министър-председателят и министър на отбраната, политици от различни политически сили, политолози, анализатори, журналисти, представители на гражданското общество и на научните среди.

Очакваме Ви!