16 март 2016 г. (сряда) от 14:30 ч., Представителство на Европейската комисия, ул. Раковски 124, София

На 16 март 2016 в Представителство на Европейската комисия в София от 14:30 се състоя среща-дискусия на тема “София – европейска архитектурна перспектива, организирана от ПанЕвропа България заедно с Посолството на Нидерландия в София и Столична община. Срещата бе открита от холандския посланик Н. Пр. Томас ван Оорсхот, който накратко очерта приоритетите на холандското председателство на Съвета на  Европейския съюз и по-конкретно обърна внимание на градското развитие като съществена част от общоевропейския културен подем.

Участници бяха дванадесет от кандидатите за главен архитект на София, които представиха себе си и своята визия за градоустройството на София и отговаряха на въпроси, зададени от публиката. Модератор беше д-р Соломон Паси, президент на Атлантически клуб България. Събитието събра и видни представители на архитектурната и академична общност, на медиите, на бизнеса, както и заинтересовано гражданско общество.

Видеозапис на събитието можете да гледате ТУК (https://www.youtube.com/watch?v=ys16447V6uc). Поради възникнали технически затруднения звукът на видеозаписа започва в 55:00.