29 октомври 2014, 09:30 часа, Централен военен клуб

В светлината на стремежа на българските държавници след ЕС и НАТО България да стане член на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР), Атлантическия клуб в България предприе инициатива за подкрепяне на тази идея.

Д-р Салваторе Дзекини, Директор на работна група “Малки и средни предприятия и предприемачество” в ОИСР ще изнесе лекция пред членовете и гостите на Атлантическия клуб. Публичната лекция с име: “ОИСР: Добавената стойност към ЕС” ще се проведе в Централния военен клуб в София на 29 октомври 2014 г. от 09:30 часа.

Д-р Дзекини ще разкаже на публиката как България да извлече най-големи ползи от членството си в ОИСР и как да постигнем това. Освен него, участие ще вземат и Д-р Евгени Евгениев, Висше училище по застраховане и финанси, Джузепе Граминя – постоянен представител на САЩ в работна група “Малки и средни предприятия и предприемачество” в ОИСР, Филипос Пиерос, икономически съветник в постоянната делегация на ЕС в ОИСР, както и посланика на Италия в България Н.Пр. Марко Контичели.

С това събитие ще бъдат поставени основите на следващата национална политическа цел, чието изпълнение е от голямо значение за благоденствието на българската икономика и обществен живот.