26 юли, 2014 (неделя), 2014, 20:00 ч., „Мечата къща” в подножието на връх Перелик

Инфраструктурна компания Перелик и г-н Кирил Асенов заедно с АмЧам България и с подкрепата на Атлантическия клуб в България имат удоволствието да ви поканят на Международния Еко Джаз Фестивал в Перелик „Звукът на Тишината” – 26 юли, 2014, 20:00 ч. Фестивалът ще бъде проведен за девета поредна година и е уникален със своя фокус върху околната среда, смесвайки идеята за импровизация и креативност около защитата на околната среда, което е и неговата главна ценност. Събитието се провежда на 2191 м. над  морското равнище в подножието на връх Перелик, в Родопите, на сцената на „Мечата къща”.

Тази година специален гост на Фестивала е един от най-добрите изпълнители на цигулка в света – Vesko Eschkenazy – солист и концерт-майстор на Royal Concertgebouw Orchestra. От лятото на 2000г. Vesko Eschkenazy свири на цигулка Guarneri del Gesu от 1738г., собственост на анонимен холандски спонсор.

Изпълнителите, които ще участват на Джаз Фестивала, са: Paolo Di Sabatino Trio, Италия – известен италиански пианист, който е свирил и записвал с известни музиканти като John Patitucci, Bob Mintzer, Billy Cobham, John Abercrombie, Peter Erkine, Dave Samuels, Enrico Rava и мн. други; както и за първи път на българска сцена ще можете да видите Kuba Stankewich Trio – известен полски пианист и композитор, печелил наградата Oscar Peterson и полу-финалист на Международното състезание Thelonious Monk International Jazz Piano Competition във Вашингтон.
Уникалният глас на Zhana Bergnedorff (Победителка от X factor – България 2014) ще изуми публиката от сцена под звездите на Връх Перелик.

Известни български гайдари и Сръбският духов оркестър – Barka ще се погрижат за етно атмосферата на фестивала.

Моля, чувствайте се свободни да споделяте тази покана с вашите семейства и приятели.

Повече информация за събитието, пътуване и места за настаняване може да намерите на сайта на самият фестивал – www.thesoundofsilence.bg

Много ще се радваме да ви видим на събитието.