1 юли 2016 (петък), 11:00, София Хотел Балкан (Шератон)

Седмица след референдума за членството на Великобритания в ЕС и месеци преди предстоящото българско председателство на ЕС, ПанЕвропа – България, с подкрепата Посолството на Република Словакия в България, Фондация „Конрад Аденауер”, Представителството на Европейската комисия в България и Българският дипломатически институт към Министерството на външните работи, имат удоволствието да Ви поканят на публична дискусия на тема: „Quo vadis Europe: Действителните предизвикателства пред ЕС и словашкото председателство на ЕС”, която ще отбележи старта на новото председателство на Съвета на ЕС.

Основни лектори на събитието ще бъдат посланикът на Словакия в България, Н.Пр. Мариан Якубоци и вицепремиерът по европейските фондове и икономическата политика, Томислав Дончев.

По време на дискусията посланикът на Република Словакия ще представи публично за пръв път приоритетите на Словашкото председателство на ЕС през следващите шест месеца, в контекста на изхода от британския референдум и мигрантската криза в Европа. Вицепремиерът също ще засегне предизвикателствата пред Европа, както и българската перспектива.

Симултатен превод на български и английски ще бъде осигурен.

Събитието ще се състои на 1 юли 2016 (петък), 11:00, София Хотел Балкан (Шератон).