1 юли 2015 (сряда), от 13:00 ч., в София Хотел Балкан (Шератон)

ПанЕвропа България, Фондация Конрад Аденауер и Представителството на Европейската комисия в България, съвместно с Атлантическият клуб в България, организират публична лекция на тема „ЕС по време на Люксембургското председателство: Къде е България”. В събитието участие ще вземат Н.Пр. Жан Фалц, Посланик на Великото херцогство Люксембург в България и Н.Пр. Даниел Митов, министър на външните работи на Република България.

Н.Пр. Жан Фалц ще представи приоритетите на Люксембургското председателството на Съвета на ЕС и ще предложи ценен поглед към развитието на Европа през идните шест месеца. Той ще посочи гледната точка на Люксембург по редица въпроси, засягащи ролята на малките страни-членки за формирането и отстояването на колективната позиция на ЕС, общата политика за сигурност, въпросите свързани с данъчната политика, финансите и миграцията.

Министър Митов ще набележи основните предизвикателства пред България, включително очакванията от новия програмен период, подготовката за предстоящото Българско председателство на Съвета на ЕС през 2018, мястото на България в геополитиката на конфликта в Украйна, както и други важни въпроси от общонационален характер.

Изказванията на двамата лектори ще бъдат последвани от сесия за въпроси и отговори.

Събитието ще се проведе на 1 юли 2015 (сряда), от 13:00 ч., в София Хотел Балкан (Шератон). Регистрацията започва от 12:30.